iThenticate (Akademik İntihal Engelleme Programı) Üniversitemizin Erişimine Açılmıştır

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından sağlanan intihali engelleme programı iThenticate üniversitemizin erişimine açılmıştır. Program doğrudan akademik yayınların değerlendirilmesi ile ilgili (öğrenci ödevleri hariç) kapsamlı bir akademik içeriğe sahiptir.  Makale, ders kitabı, ders materyalleri, proje teklifleri, doktora ve yüksek lisans tezlerinin karşılaştırmasını ve benzerlik analizlerinin yapılmasını sağlamaktadır.

Programı kullanmak isteyen  akademisyenlerimizin ahmetkahraman@kmu.edu.tr  adresine "unvan, bölüm, ad, soyad, telefon ve elektronik posta” adreslerini bildirmeleri gerekmektedir. iThenticate programı akademik çalışmaları değerlendirmeden önce intihal seviyesini tesbit etmek için kullanılır.

Hızlı Başlangıç Klavuzu İçin Tıklayınız

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı